Hirdetmények

Ebösszeírás 2023

FELHÍVÁS

Tájékoztatom a lakosságot, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a értelmében a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás alapján az önkormányzat helyi elektronikus nyilvántartást vezet az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, a köz- és állategészségügyi előírások érvényesítése, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

A községben az ebek összeírása 2023. július 24.  augusztus 23. között történik, az ebtartók adatszolgáltatása alapján.

A törvény értelmében az adatszolgáltatás kötelező, az eb tulajdonosa és tartója köteles az ebösszeíráskor a szükséges adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani!
Aki mulasztásával az állatok védelmére, kíméletére vonatkozó jogszabály előírásának nem tesz eleget, és a kötelező adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, a törvény és az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet alapján állatvédelmi bírságot köteles fizetni, melynek alapösszege harmincezer forint.

A mellékelt adatlapot ebenként külön-külön példányban, aláírva
§ személyesen a Közös Önkormányzati Hivatalba;
§ levélben megküldve a Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal, 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. címre; vagy
§ elektronikus úton: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre
kérjük visszajuttatni.

Háztartásonként egy adatlap kerül kiküldése, több eb esetén az adatlap letölthető a www.csorotnekkorjegyzoseg.dokumentumtar.hu weboldalról (Hivatal menüpont/ hirdetmények fül), valamint a hivatalban beszerezhető.

Az adatlap hiánytalan és pontos kitöltése érdekében szükség esetén kérje állatorvos segítségét.

Tájékoztatom továbbá az állattartókat, hogy 4 hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) megjelölve tartható. A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet pedig kimondja, hogy veszettség ellen csak elektronikus transzponderrel megjelölt eb oltható. Az eb transzponderrel történő megjelölése, illetve a kötelező veszettség elleni védőoltás beadatása az ebtartó rendkívül fontos kötelezettsége. Kérem ne feledkezzenek meg e kötelezettségeikről sem!

Együttműködésüket köszönjük!

Csörötnek, 2023. július 17.


Dr. Markó László
jegyző
 

Sajtóközlemény a szabadtéri tűzgyújtás szabályai

 

KÉRELEM-a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei igényléséhez

   

Tűzmegelőzés

 

Tűzvédelmi tájékoztató nyári betakarítási munkák kapcsán

   

1. oldal / 3